2012. november 8., csütörtök

A fák ugyan még állnak, e a kis parkot már szétverik

A szegélyt, amit mi építettünk, már szétverték, most várják a következő feladatot
A fáinkért még küzdünk. Állítólag tizkor kiszáll egy komoly bizottág, hogy tényleg ki kell e vágni az utcánkban azokat a fákat, amelyeknek ugyan semmi baja nincsen, és amelyek tulajdonképpen még annak a meglehetősen értelmetlen átépításnek sem állnak az útjűban, amelybe itt belekezdenek. De nyilván, valaki úgy gondolta, hogy ha már itt vannak, ha már úgyis bosszúságot okoznak a a lakóknak, ha már úgyis rombolnak, akkor romboljanak nagyot. Zugló, 2012.
Szóval, a fák sorsáról még nem tudjuka  döntést. De azt igen, hogy ma reggel pár ember nekiállt - Rönk-Vár kft - és csaákánnyal már szétverte azt a kis kő szegélyt, amelyet mi építettünk néhány éve , saját magunk, ennek a kis zöldterületnek a védelmére.
Visszaraktuk a köveket, ha hülye autósok széttúrták és a többi.
Önkormányzati ember itt soha a közelben sem volt.
Két éve felújították a csatornát az utcában, akkor alaposan szétvertek mindent, ez a kis kert is megsinylette, de végülis csak  a fű pusztult ki és néhány bokor.
Most szép kényelmesen verik szét a maradékot.
Hogy a fákat is kivágják, nem tudjuk.
Mindenesetre, csak úgy megjegyzem, hogy a környezetvédelmi jogokért felelős ombudsman, akinek szintén szóltunk, bizonyos Szabó Marcel, vagy akár a Greenpeace sem mozgatta a füle botját sem.

A fát még tényleg nem vágták ki, de a rombolást már megkezdték
Minenesetre, mi még küzdünk egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések: