2013. szeptember 13., péntek

A fagyilkos Rogán

A fa az, amely általában útjában áll a k-európai városrendezési potentátoknak. Nekünk Zuglóban nemrégiben sikerült a kis utcácskánkban megvédeni néhány fát, amelyeket az önkormányzati emberek mindenképpen ki akartak vágatni. Miért? Csak. Ráértek és akadt egy kis elszórni való pénzük. De ez egy kis utca, itt még össze lehet fogni. (Itt) (Mondjuk, a Nagymező utcában is sikerült pár éve, igaz, az részben politikai indíttatású akció volt  - de jobb, hogy maradtak a fák, az biztos.)
Nos, most Rogán Antal folytatja a fagyilkosságok sorát. Kezdődött az egész a Károlyi szobor körül, aztán nekiestek a Kossuth tér hársfasorának. A negyvennégyes állapot nem tűri a természetet – le vele. És különben is, a fák lombja eltakarja a Parlament épületét, pedig, különösen, ami benne történik, hát igen sok okunk nincs rá büszkének lenni. És nekünk még egy Hrisztónk sincs, hogy becsomagolja. Nem lenne jobb, ha sűrű lombsátor takarná legalább?
Most pedig a „Fehér Ház” melletti parkocskában ölték meg a Duna part egyik legszebb, legrégibb fáját. Ne tessék nyugtalankodni, egyrészt magyarázat mindjárt lesz rá. Másrészt meg, érdekes módon ez most senkit sem zavar. Amikor pár évvel ezelőtt a Roosevelt téren parkrendezésbe kezdtek, környezetvédők hada vonult fel – talán ezért, talán mert  a beruházónak több esze volt mint három Rogán Antalnak együtt, a fák megmaradtak, a park sokkal szebb lett.
Kétségtelen, a Rogán típusú közéleti erőember kitalálta, hogyan lehet ravaszul, sunyi mód kivégezni a fákat, hogy a közönség már csak az eredménnyel találkozzon. A fák sem állva halnak meg. Szépen letarolják az országot.

Ceterum censeo:Orbánnak mennie kell!

Nincsenek megjegyzések: