Oldalak

2016. augusztus 16., kedd

Mi történt egy kis keresztény faluban, amelyik befogadta a menekülteket?

A francia kis faluban Taizében menekülteket fogadtak be. És el tudják képzelni, mi történt utána? Hardi Orsi. (Dési János interjúja)

8 megjegyzés:

  1. Csodálatos volt hallgatni, meseszép történet, Mindenkinek meg kellene hallgatnia!

    VálaszTörlés
  2. Ugyanezt mondom. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Ugyanezt mondom. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  4. Névtelen8:09 du.

    Ez idióta.

    VálaszTörlés
  5. Névtelen9:01 de.

    Nagyon szép segíteni a rászorulókon, áldozatot hozni, megosztani valamit, amit tudunk a lehetőségeink szerint. Épp a minap vásároltam élelmiszert egy kéregetőnek. A boltból kijövet azért titokban figyeltem, merre megy, mit csinál. 30 méter után máris enni kezdett a zacskóból. Tényleg éhes volt. Viszont volt már olyan is, hogy kijövet a boltból, már sehol sem volt az "éhes" kéregető.
    Az igazi rászorulók segítése nemes cselekedet.

    VálaszTörlés
  6. Névtelen7:24 du.

    Hogy miért tartom idiótának? Nos, elmondja, hogy Franciaországban nem megengedett olyanokat mondani, hogy pl, félnek, hogy megerőszakolják őket a migránsok. Vagyis nem igazán mondhatják el az emberek őszintén a félelmeiket, gondolataikat- ez a csoport pedig a lakosság tényleges akaratának ismerete nélkül rájuk kényszerített közel 10 %-nyi idegent. Úgy, hogy sejthető volt, hogy a lakók közül sokan nem értenek egyet, hiszen - a riport szerint- csak hallgattak. Ezen túlmenően maga a nyilatkozó sem volt meggyőződve arról, hogy ez biztonságos, hiszen elmondja, hogy félt, hogy betegséget kapnak tőlük, hogy ezek az emberek mindent tönkre fognak tenni stb. Összeségében a hölgy és társai magatartását mindennek tartom, csak keresztényinek nem, sokkal inkább diktatórikus, felelőtlen és mások- a saját falutársai- érdekeivel és érzéseivel kapcsolatban maximálisan érzésketlen. Viszont ha már ilyen meggondolatlan volt, kívánom neki, hogy sem a három lányának, sem a falu lakóinak soha nem kelljen megbánniuk ezt a döntést.

    VálaszTörlés
  7. "Franciaországban nem megengedett olyanokat mondani, hogy pl, félnek, hogy megerőszakolják őket a migránsok"
    Ez meg micsoda butaság? Ki mondta, honnan való ez a kijelentés?

    VálaszTörlés