2016. augusztus 16., kedd

Mi történt egy kis keresztény faluban, amelyik befogadta a menekülteket?

A francia kis faluban Taizében menekülteket fogadtak be. És el tudják képzelni, mi történt utána? Hardi Orsi. (Dési János interjúja)

8 megjegyzés:

kaukazusi írta...

Csodálatos volt hallgatni, meseszép történet, Mindenkinek meg kellene hallgatnia!

Enikö írta...

Ugyanezt mondom. Köszönöm.

Enikö írta...

Ugyanezt mondom. Köszönöm.

Névtelen írta...

Ez idióta.

robidawson írta...

Miert is?

Névtelen írta...

Nagyon szép segíteni a rászorulókon, áldozatot hozni, megosztani valamit, amit tudunk a lehetőségeink szerint. Épp a minap vásároltam élelmiszert egy kéregetőnek. A boltból kijövet azért titokban figyeltem, merre megy, mit csinál. 30 méter után máris enni kezdett a zacskóból. Tényleg éhes volt. Viszont volt már olyan is, hogy kijövet a boltból, már sehol sem volt az "éhes" kéregető.
Az igazi rászorulók segítése nemes cselekedet.

Névtelen írta...

Hogy miért tartom idiótának? Nos, elmondja, hogy Franciaországban nem megengedett olyanokat mondani, hogy pl, félnek, hogy megerőszakolják őket a migránsok. Vagyis nem igazán mondhatják el az emberek őszintén a félelmeiket, gondolataikat- ez a csoport pedig a lakosság tényleges akaratának ismerete nélkül rájuk kényszerített közel 10 %-nyi idegent. Úgy, hogy sejthető volt, hogy a lakók közül sokan nem értenek egyet, hiszen - a riport szerint- csak hallgattak. Ezen túlmenően maga a nyilatkozó sem volt meggyőződve arról, hogy ez biztonságos, hiszen elmondja, hogy félt, hogy betegséget kapnak tőlük, hogy ezek az emberek mindent tönkre fognak tenni stb. Összeségében a hölgy és társai magatartását mindennek tartom, csak keresztényinek nem, sokkal inkább diktatórikus, felelőtlen és mások- a saját falutársai- érdekeivel és érzéseivel kapcsolatban maximálisan érzésketlen. Viszont ha már ilyen meggondolatlan volt, kívánom neki, hogy sem a három lányának, sem a falu lakóinak soha nem kelljen megbánniuk ezt a döntést.

*nagycigi írta...

"Franciaországban nem megengedett olyanokat mondani, hogy pl, félnek, hogy megerőszakolják őket a migránsok"
Ez meg micsoda butaság? Ki mondta, honnan való ez a kijelentés?